Voedingssupplementen: hoofd of bijzaak?

Ons dagelijkse voedingspatroon voorziet niet meer in de noodzakelijke voedingsstoffen en daarom is het soms een uitdaging om de benodigde voedingsstoffen uit onze dagelijkse maaltijden te halen.
Dat is niet zo maar een aanname, maar een daadwerkelijke conclusie. In Nederland wordt de voedingswaarde van veel producten bijgehouden in het online NEVO-systeem van het RIVM. Het is dus een noodzaak geworden om je dagelijkse voeding aan te vullen met hoogwaardige vitaminen en mineralen. 

Voedingssupplementen zijn producten met geconcentreerde actieve werkzame stoffen. Voedingssupplement bevatten, afhankelijk van het doel waarvoor je ze inneemt, mineralen, vitamines, en kruiden maar kunnen ook andere werkzame stoffen bevatten zoals visolie en aminozuren. 

Eet jij dagelijks 250 gram groente, 2 stuks fruit en eenmaal per week vette vis? In onze huidige drukke maatschappij lukt het veel mensen niet of nauwelijks om dagelijks gevarieerd en gezond te eten. Dan is visolie of multivitaminen een perfecte aanvulling! Ook een veganist die weinig of geen dierlijke producten eet heeft baat bij een vitamine B12 complex. Zwangere vrouwen maar ook actieve sporters die meer dan gemiddeld van hun lichaam vragen hebben nog eens extra behoefte aan de juiste voedingsstoffen.

Effect van voedingssupplementen

Medicijnen neem je om een klacht te behandelen en dat merk je vaak direct. Bij voedingssupplementen is een direct effect niet waarneembaar omdat supplementen een ondersteunende en aanvullende rol spelen in de gezondheid van je lichaam. Je lichaam wordt gevoed met belangrijke mineralen en vitamines,  waardoor je lichaam goed blijft presteren. Pas als er een tekort ontstaat dan worden klachten merkbaar. 

Voedingssupplementen aanbod van Beautywinkel.nl

Beautywinkel biedt met alleen professionele merken ook een keuze aan op het gebied van voedingssupplementen. Met de productlijnen van EQoloqy (geschikt voor mannen, vrouwen en kinderen) ondersteun en verzorg je het lichaam met de allerbeste voedingssupplementen op de allerbeste manier. Je vindt alle informatie onder het kopje 'EQology'. Via de link in het menu kom je rechtstreeks bij EQology voor het plaatsen van jouw bestelling.