Stralen doen we het liefst het hele jaar door, maar met een zonnetje op je gezicht en een gebruinde huid is dat toch wat makkelijker! En dat is op zich niet zo gek ook; door de zon maak je extra Serotonine aan en dat zorgt voor dat geluksgevoel. Daarentegen vindt onze huid de zon iets minder leuk… Er ontstaat vaak een gebrek aan vocht, schade aan huidcellen (dit leidt uiteindelijk tot huidveroudering) en een verandering in de hoornlaag. Deze wordt namelijk door het zweten zachter en hierdoor is het voor bacteriën makkelijker om zich te nestelen.

Des te belangrijk dus om je huid wat extra liefde en aandacht te geven. Ik deel graag mijn tips en zomerfavorieten met je!

  1. Vergeet je hoofdhuid niet! UV-straling en warmte zorgen ervoor dat je hoofdhuid moeilijk kan ademen. Hierdoor kan je last krijgen van jeuk en een geïrriteerd hoofdhuid. De 2-1 Leave-in Scalp & Hair Treatment van IDUN Minerals is in de zomer niet weg te denken uit mijn ochtend- en avondroutine. Deze spraybare en crèmige formule bevat verzorgende ingrediënten die de hoofdhuid kalmeren en voeden. Maar ook jouw droge en gevoelig haar wordt weer glad en glanzend, zonder het te verzwaren!
  2. Om mijn huid voor te bereiden op blootstelling aan de zonnestralen en haar te kalmeren na een lange dag in de zon, gebruik ik 1 à 2 keer per week een verkoelend gezichtsmasker. Het Calming Mask van Gilda Liljeblad is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige en geïrriteerde huid. Het masker zorgt voor een intensieve hydratatie en voelt verlichtend. Roodheid op de huid wordt verminderd en de beschadigde huid wordt ondersteund.
  3. Geen vernieuwende tip, maar wel een noodzakelijke. Draag dagelijks een SPF! Ondanks dat we allemaal weten hoe belangrijk het is om de huid te beschermen tegen de zon, merk ik als schoonheidsspecialiste nog te vaak dat mensen niet dagelijks een SPF dragen.

Mijn absolute favoriet is de Active Concentrate Sun Shield SPF 50 van Doctor Eckstein. Deze zonbescherming voor het gezicht, decolleté en handen heeft een lichte textuur, zorgt voor intensieve hydratatie en optimale bescherming tegen de zon. Zo kun je zonder zorgen optimaal genieten van die zonnestralen.

Wat zijn jouw seizoensfavorieten?

Liefs, Quinty
Gediplomeerd schoonheidsspecialiste van Beautywinkel

15 april 2024 — Communicatie Afdeling