De lente staat voor de deur, een seizoen van vernieuwing en frisheid. Tijd om je huid een boost te geven en stralend het nieuwe seizoen in te gaan. Onze online schoonheidsspecialiste, Quinty, deelt graag tips voor een prachtige lente huid!

Tip 1.

Bescherm je huid tegen de schadelijke effecten van de zon. Het gebruik van zonnebrandcrème is essentieel om je huid te beschermen tegen pigmentatie, huidverkleuringen en helpt tegen vroegtijdige huidveroudering. In de lente is de kans om te verbranden groot. Dit komt door de positie van de zon die resulteert in intensere uv-straling in het vroege lenteseizoen. Bovendien is de huid na de winter nog niet gewend aan blootstelling aan de zon. Voel jij de lentekriebels al? Zorg ervoor dat je die zonnebrandcrème binnen handbereik hebt, want de zon is er klaar voor!

Tip 2.

Dit is dé reminder om regelmatig je make-up kwasten schoon te maken. In de lente is dit extra belangrijk, in de winter hopen namelijk allemaal bacteriën en oud make-up residu zich op in je kwasten. Ook vermindert dit het risico op huidirritatie en allergische reacties en zorgt het voor een optimale make-uplook. Het reinigen van je kwasten voorkomt ook verstopte poriën en puistjes, waardoor je een gezonde en stralende huid behoudt. Probeer eens de Kwasten Reinigingszeep van Karaja, de Solid Blendercleanser van Beautyblender of de Brush Cleaner van IDUN Minerals voor je reinigingsbeurt!

Tip 3.

Begin de lente met een vernieuwde huid door zowel je lichaam als gezicht een scrubbeurt te geven. Kies voor een milde, hydraterende scrub voor je gezicht, zoals de Mineral Smoothing Face Scrub van IDUN Minerals.

Kies voor je lichaam een iets stevigere scrub, zoals de Body Cream Scrub Sunny Orange van Biomaris. Door regelmatig te scrubben, verwijder je dode huidcellen, stimuleer je de bloedsomloop en creëer je een zachte huid. Vergeet na het scrubben je huid niet te hydrateren, voor een optimale lente-glow!

Tip 4.

Houd jezelf gehydrateerd door voldoende water te drinken. Na de winter kan je huid wel extra verzorging gebruiken, water is hierbij essentieel! Het hydrateert niet alleen je huid van binnenuit, maar het spoelt ook gifstoffen weg en bevordert een gezonde teint. Door regelmatig water te drinken ondersteun je de elasticiteit van je huid en behoud je een frisse uitstraling. Met de stijgende temperaturen, is het belangrijker dan ooit om gehydrateerd te blijven. Dus, houd die waterfles bij de hand en geef je huid de liefde en elasticiteit die ze verdient.

Geniet van een frisse start en een stralende huid met deze tips voor de overgang van winter naar lente!

Liefs,
Quinty

12 februari 2024 — Communicatie Afdeling